Menu Close

18. festival znanosti : 10-15. svibnja 2021 godine.

Festival znanosti doživio je u Hrvatskoj i svoju punoljetnost. Za 18. rođendan tema mu je Kultura znanosti. Što je kultura i gradimo li kulturu znanosti?
Etimološki riječ kultura dolazi od latinske riječi colere koja znači nastanjivati, uzgajati, štititi, poštovati. Nastanjuje li znanost naše načine mišljenja, poštujemo li znanstvena otkrića, razmumijemo li značaj istraživanja za svakodnevni život i njegovu kvalitetu, sljedimo li upute znanstvenika i stručnjaka kako se borimo za vrednovanje znanosti i koliko smo uspješni u tome?U prošlih godinu dana znanstvenici i znanstvene teme su bili prisutniji u medijima nego svih dosadašnjih godina Festivala znanosti. Javnost je postala svjesnija no ikad područja njihova rada, istraživanja u laboratorijima daleko od očiju javnosti i činjenice da samo znanost može dati relevantne prognoze i dovesti do otkrića i rješenja.
Cilj Festivala znanosti i ove godine će biti demistifikacija znanosti, uspostava odgovarajućeg i prijeko potrebnog dijaloga između znanosti i javnosti te osviještavanje koliko je znanost važna i sveprisutna, koliko upravo znanstvena dostignuća naš život čine boljim, udobnijim i sigurnijim te kako znanost čuva i spašava naše živote.Program koji je za Festival znanosti pripremilo Sveučilište u Slavonskom Brodu možete pogledati ovdje.

Skip to content