Menu Close

Zahvalnice studentima za humanitarni rad

Pročelnik Odjela društveno-humanističkih znanosti prof. dr. sc. Tihomir Vidranski i zamjenica pročelnika doc. dr. sc. Maja Vretenar-Cobović dodijelili su zahvalnice predstavnicama studenata koji su na Odsjeku za izobrazbu učitelja i odgojitelja organizirali aktivnosti u sklopu prosinačke humanitarne akcije „Mjesec dobrih djela“.

Studenti su samostalno organizirali različite radionice: kreativnu, pekarsku, plesnu i dramsku. Članovi pekarske radionice pripremali su kolače, a članovi kreativne radionice izrađivali su božićne ukrase koje su potom, zajedno sa kolačima, prodavali na gradskoj tržnici i u prostorima Sveučilišta. Dramska je skupina pripremila dvije predstave „Bako, pričaj mi“ i „Nije zlato sve što sja!“. Predstave su izvodili u nekoliko dječjih vrtića i školama vježbaonicama te za građane Slavonskog Broda u pastoralnom centru Župe Gospe Brze Pomoći.

Donacijama koje su prikupljane na predstavama, prodajom kolača i ukrasa prikupljeno je šest tisuća kuna. Prikupljena sredstva donirana su za obnovu kuće obitelji Opačak iz Starog Slatinika.

Pohvaljujemo studente, njih 42, koji su unatoč svim obavezama nesebično odvojili svoje vrijeme i pridonijeli ovoj akciji, profesorima, vodstvu Sveučilišta i Odjela te svim darovateljima i ljudima dobre volje koji su pomogli da ova humanitarna akcija uspije.

Skip to content