Menu Close

ERASMUS+ posjet naših nastavnica Španjolskoj

U sklopu Erasmus+ programa mobilnosti doc. dr. sc. Višnja Vekić-Kljaić i doc. dr. sc. Zrinka Šimunović posjetile su Sveučilište León u Španjolskoj od 6.06. do 10.06.2024.
Profesorice Šimunović i Vekić-Kljaić predstavile su Odsjek za izobrazbu učitelja i odgojitelja, Sveučilišta u Slavonskom Brodu nastavnicima i studentima Odjela za obrazovanje učitelja, Sveučilišta u Leónu. Prezentirali su studijske programe i organizaciju studija na Odsjeku s ciljem da privuku španjolske studente na dolazne mobilnosti na naše Sveučilište. Studenti i nastavnici domaćini predstavili su svoj rad u okviru glazbenih kolegija nakon kojeg se povela zanimljiva rasprava na temu usporedbe studijskih programa obje zemlje.
S nastavnicima i vodstvom Odjela za obrazovanje učitelja, Sveučilišta u Leónu profesorice su tijekom boravka dogovorile buduću projektnu i znanstvenu suradnju.
Članovi Alumni kluba Odjela za obrazovanje učitelja, Sveučilišta u Leónu turističkom šetnjom po gradu predstavili su León i njegove najveće znamenitosti. Nakon službenog dijela mobilnosti profesorice su posjetile glavni grad Španjolske, Madrid te najvažnije kulturne znamenitosti: Museo del Prado, Park Buen Retiro, Kraljevsku palaču, trg Puerta del Sol, Plaza Mayor i druge.
Erasmus mobilnosti su prilika za akademski, profesionalni i osobni razvoj te poticaj za jačanje međunarodne suradnje. Ovo vrijedno i lijepo iskustvo tek je početak jedne inozemne suradnje te se nadamo kako će uskoro i naši studenti iskusiti sve dobrobiti Erasmus + projekata.
Zrinka Šimunović i Višnja Vekić-Kljaić

Skip to content