Menu Close

Zanimljiva predstava na Sveučilištu u Slavonskom Brodu

U četvrtak 25. siječnja  u 11 sati u zgradi 9 Sveučilišta u Slavonskom Brodu gostovat će predstava malog, ali kvalitetnog Teatra Fort Forno u okviru kojega je nastao autorski projekt čiji je rezultat monodrama pod nazivom Čitač ljudi. Suradnja mladoga osječkog glumca Gabrijela Perića i redatelja Roberta Raponje iznjedrila je zajednički tekst koji ćemo imati priliku vidjeti na sceni. Redatelj predstave je Robert Raponja, dramaturginja je Tatjana Šuput Raponja, za likovni izgled predstave odgovara Ria Trdin s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku,  a tekst na engleski jezik prevela je Željka Flegar.

Tema je monodrame razvojni proces umjetnika, ali i svakoga čovjeka kojega kroz život oblikuje okolina, škola, ljudi, događaji, koji utječu da osoba raste i pokušava shvatiti sebe.

Priča je to o čovjeku koji čitajući druge nastoji zrcaliti svijet kroz sebe, pronaći svoje mjesto pod suncem. Čitanje sebe i drugih cjeloživotni je i mukotrpan proces, nepredvidiv i pun iznenađenja, živ i uzbudljiv, dramatičan i komičan stoga možemo očekivati zanimljivu predstavu.

U programskoj knjižici autori projekta ističu: Pođite na putovanje s osobom koja će podijeliti svoja iskustva čitanja sebe i drugih u nastojanju da podijeli trenutke osjetilne spoznaje s vama.

Predstavu će pogledati studenti Odjela društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta u Slavonskom Brodu, a pridružit će im se mnogi djelatnici i profesori drugih odjela.

Nešto više o predstavi možete pročitati u programskoj knjižici.

Skip to content